Medya ve Sinema-TV

WarnerMedia ve Discovery, Netflix'e rakip olmak için birleşiyor

Medyanın dev şirketlerinden AT&T, bünyesinde bulunan WarnerMedia'nın dünyanın dev medya kuruluşlarından Discovery ile birleşeceğini resmen açıkladı.

WarnerMedia ve Discovery, Netflixe rakip olmak için birleşiyor

ABD merkezli telekomünikasyon şirketi AT&T sahibi olduğu içerik üreticisi WarnerMedia'yı rakibi medya ve eğlence şirketi Discovery ile birleştirerek 150 milyar dolar değerinde bir talebe bağlı video servisi oluşturma anlaşmasına yaklaştığı belirtildi.

Paylaşılan bilgilere göre hem AT&T hem de Discovery'nin yönetim kurulları söz konusu birleşmeyi onaylamış durumda. Yine de söz konusu iki devin birleşmesi olduğundan rekabet düzenleyici kuruluşların da anlaşmayı onaylaması gerekecek. Kurulacak bağımsız şirketin yüzde 70 hissesi AT&T'nin, yüzde 29 hissesi Discovery'nin olacak ki AT&T'nin bu konudaki nakit, borçlanma ve borç alıkoyma konusunda 43 milyar dolarlık bir hacmi olacak.

The Guardian'da yer alan habere göre, AT&T medya iş kolunu şirket bünyesinden ayırarak Discovery ile birleşmeyi planlıyor. AT&T yönetim kurulu, pazar günü yapılan toplantıda birleşme anlaşmasını inceleyerek onayladılar. Vergisiz bir birleşmeyi öngören anlaşmanın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Anlaşma çerçecesinde, Warner Bros'un film ve televizyon stüdyoları, HBO ve CNN gibi kablolu yayın kanalları ve Discovery bir araya gelerek yeni bir talebe bağlı video servisi girişimi oluşturacak. 

AT&T, 2018'de Time Warner'ı 85,4 milyar dolara satın alarak medya ve içerik üretim sektörlerine giriş yapmıştı.​

Yorumlar